В Киеве прошли переговоры с делегацией НАТО

22.06.2004, 11:00

В Министерстве обороны Украины под председательством первого заместителя министра обороны по гуманитарным вопросам и по связям с Верховной Радой Украины Валентины Гошовской прошла встреча с делегацией НАТО, которую возглавлял председатель гражданского и военного бюджетного комитета НАТО Майкл Гоул. (укр.)

Під час зустрічі були обговорені актуальні питання соціального захисту військовослужбовців та ociб, звільнених з військової служби, зокрема, проблеми перепідготовки та працевлаштування цих категорій громадян.

Сторони дали високу оцінку проектам, які реалізуються в Україні за підтримки НАТО, ОБСЄ i країн-членів НАТО, а також наголосили на необхідності подальшого розширення співробітництва у сфері соціальної адаптації.

Перший заступник міністра оборони з гуманітарних питань та у зв'язках з Верховною Радою України Валентина Гошовська ознайомила членів делегації з завданнями реформування Збройних Сил України, станом i шляхами соціального забезпечення цього складного процесу. При цьому В. Гошовська наголосила, що Міністерством оборони України визначено пріоритети в організації перепідготовки i працевлаштування, розроблено та надано відповідні замовлення, визначено кого перенавчати, які спеціальності користуються найбільшим попитом, де можна віднайти робочі місця, Відповідні рішення Міністром оборони України прийняті, надані необхідні рекомендації органам військового управління. Прийняття Закону України "Про державні гарантії соціального захисту військовослужбовців, які звільняються зі служби у зв'язку з реформуванням Збройних Сил України та членів їхніх сімей" удосконалить правову базу цієї роботи, дозволить більш ефективно використовувати наявний потенціал. В. Гошовська зауважила на необхідності та важливості для зміцнення двосторонніх зв'язків подальшого розширення мовної перепідготовки, яка здійснюється на основі плану двостороннього співробітництва за підтримки Британської Ради, Інституту Гьоте, Інституту Франсез тощо.

Голова цивільного та військового бюджетного комітету НАТО пан М. Гоул висловив задоволення новими підходами до реалізації нагальних проблем соціальної політики. Він дав високу оцінку організаторській роботі української сторони в реалізації спільних проектів, підкреслив важливість подальшого розширення співробітництва.

Сторони підкреслили необхідність створення міжвідомчої координаційної ради реалізації соціальних проектів Україна-НАТО, а також нагальну потребу розробити пропозиції НАТО щодо подальшого удосконалення системи соціальної адаптації ociб, звільнених у запас або відставку, продовжити вивчення та узагальнення досвіту перенавчання i працевлаштування в кpaїнax НАТО, залучити Центр інформації й документації НАТО в Україні до розробки та видання необхідної поліграфічної продукції - посібників, інформаційних збірників, методичних рекомендацій.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также