Пять украинских кораблей принимают участие в международных учениях "Кооператив партнер-2004"

23.06.2004, 10:30

На международных учениях "Кооператив партнер-2004" украинские Военно-Морские Силы представлены наибольшим количеством сил и средств за всю историю своего участия в морских маневрах за пределами государства. (укр.)

П'ять кораблів i суден та особовий склад Військово-Морських Сил ЗС України на чолі з контр-адміралом Ігорем Тенюхом беруть участь у міжнародних навчаннях "Кооператив партнер-2004". Морські маневри тривають у болгарських територіальних водах та західній частині Чорного моря. Окрім кораблів та суден, у навчаннях від ВМС Збройних Сил України задіяні літак Бе-12 та група офіцерів, які увійшли до об'єднаного штабу навчань.

Слід відзначити, що таким складом сил і засобів для участі у міжнародних навчаннях за межами держави Україна представлена вперше.

Метою навчань "Кооператив партнер-2004", що відбуваються у рамках програми НАТО "Партнерство заради миру", є покращення стандартів сумісності між силами країн-партнерів Північноатлантичного альянсу під час проведення миротворчої операцій з врегулювання кризової ситуації.

"Кооператив партнер-2004" складатиметься з чотирьох етапів, під час яких відпрацьовуватимуться питання єдності у поглядах на планування й управління силами, сумісності використання засобів зв'язку за стандартами НАТО, організації проведення тактичного маневрування, пошуково-рятувальної операції в морі, водолазних робіт.

Довідково. Загалом у навчаннях задіяні близько 40 кораблів та суден, авіація країн НАТО та держав Чорноморського регіону.

Вітчизняні ВМС беруть участь у навчаннях "Кооператив партнер" з 1995 року. У 2000 і 2003 роках Україна була країною-господаркою навчань.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также