"Укргазвыдобування" наращивает производственные мощности

01.06.2004, 17:21

ДК "Укргазвыдобування", которая входит в состав НАК "Нафтогаз Украины", продолжает модернизацию производственных мощностей в рамках инвестиционной программы на 2004 год. (укр.)

Компанія завершила будівництво Машівської установки підготовки вуглеводнів та готується до введення в експлуатацію Кобзівської УКПГ. Сукупна вартість реалізації обох проектів 18 млн. грн.

Необхідність побудови установок продиктована прагненням підвищити якість сировини, що видобувається на родовищах ГПУ "Полтавагазвидобування" та надходить на переробні заводи компанії. Зокрема, Машівська установка комплексної підготовки газу забезпечить відповідність природного газу, що подається на Шебелинський та Селещенський газопереробні заводи, всім державним стандартам. Вартість будівництва Машівської установки складає близько 6 млн. грн.

В стадії завершення знаходяться роботи по розширенню потужності установки комплексної підготовки газу на Кобзівському газоконденсатному родовищі. Розширення потужностей Кобзівського УКПГ з 1 до 3 млн. куб. м на добу спричинена введенням в дію нових свердловин та суттєвим збільшенням обсягу видобутку газу компанією. Термін введення Кобзівського УКПГ в експлуатацію - липень 2004 року.

З метою транспортування додаткових обсягів видобутого газу на Кобзівському родовищі був також побудований газопровід довжиною 17 км. Новий трубопровід надасть можливість подавати газ з родовища в магістральний трубопровід "Єфремівка-Диканька-Київ" з подальшою доставкою його кінцевим споживачам Центральної України. Загальна вартість робіт на Кобзівському родовищі склала більше 12 млн. грн.

ДК "Укргазвидобування" вважає за необхідне приділяти велику увагу модернізації наявних виробничих потужностей та встановленню нового, більш продуктивного обладнання. Будівництво установок комплексної підготовки вуглеводнів є однією з необхідних умов реалізації планів по збільшенню обсягу переробки газу Шебелинським ГПЗ до 1 млн. тонн на рік та підвищення якості продукції підприємства.

У поточному році планується будівництво низки установок комплексної підготовки газу та нафти, а також реконструкція Скворцівської, Ярівської, Пинянської, Опарської та Східно-Полтавської УКПГ. Загальні витрати на будівництво та реконструкцію цих об'єктів складуть близько 30 млн. грн. Фінансування здійснюватиметься власним коштом компанії.

Загальний обсяг капіталовкладень, запланованих на 2004 рік, сягає понад 1,95 млрд. грн., що на 20% перевищує обсяг інвестицій у галузь минулого року. Зростання обсягів капіталовкладень передбачено по всіх основних напрямках роботи компанії.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також