В Брюсселе обсуждаются вопросы ядерной безопасности в Украине

10.06.2004, 15:14

Сегодня, 10 июня, в Брюсселе проходит заседание "круглого стола" на тему "Ядерная безопасности Украины: европейская перспектива". Это мероприятие проходит по инициативе представительства Украины при Евросоюзе и Национальной атомной энергогенерирующей компании "Энергоатом". (укр.)

Метою круглого столу є обговорення актуальних питань забезпечення ядерної безпеки в Україні, в тому числі, - в контексті добудови реакторів на Рівненській та Хмельницькій АЕС.

Європейським фахівцям буде надано можливість краще ознайомитися з діяльністю "Енергоатому", який є одним з найбільших виробників ядерної енергії, відіграючи ключову роль у забезпеченні потреб держави в електроенергії: компанія об'єднує чотири ядерні електростанції, на яких працюють 13 реакторів, що виробляють більше 50% української електроенергії.

У круглому столі візьмуть участь представники європейських інституцій, ділових та дипломатичних кіл, акредитованих при Європейському Союзі, неурядових організацій, а також ЗМІ.

Українську делегацію очолюватиме міністр палива та енергетики України Сергій Тулуб, котрий в рамках свого візиту до Брюсселя проведе також зустріч з керівництвом Генерального директорату з питань транспорту та енергетики Європейської Комісії.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також