Украина завоевала первое место на авиационном шоу "СИАД - 2004"

16.06.2004, 11:25

Высокий профессионализм и мастерство подполковника Федора Тищука, который пилотировал истребителем Су-27 во время демонстрационного показа, были отмечены первым местом на Международном авиационном показе "СИАД - 2004", проходившем в Братиславе. (укр.)

14 червня на військовий майданчик аеропорту Бориспіль здійснили посадку два винищувачі Су-27 та військово-транспортний літак Іл-76МД Військово-Повітряних Сил ЗС України, які доставили на Батьківщину українську військову делегацію та Кубок переможця Міжнародного авіаційного показу "СІАД - 2004".

Протягом минулих вихідних на території братиславського аеропорту імені М. Штефаника (Словацька Республіка) проходив традиційний Міжнародний авіаційний показ "СІАД - 2004". У цьогорічному авіашоу взяли участь делегації з вісімнадцяти європейських країн.

До складу української військової делегації, яку очолював Головнокомандувач Військово-Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Ярослав Скалько, увійшли екіпажі двох винищувачів Су-27 та військово-транспортного літака Іл-76МД.

Один з винищувачів Су-27 Військово-Повітряних Сил України взяв участь у проведенні демонстраційних польотів. Ще один винищувач Су-27 та військово-транспортний літак Іл-76МД виставлялися на оглядовому майданчику для статичного показу.

Високий професіоналізм та майстерність підполковника Федора Тищука, який пілотував винищувач Су-27 під час демонстраційного показу, було відзначено першим місцем. Журі Міжнародного авіаційного показу "СІАД - 2004" вручило українському військовому льотчику Кубок переможця.

Довідка. Українські військові авіатори приймали участь у цьому авіаційному показі вже вп'яте. Проведення міжнародного авіаційного показу "СІАД" у Словаччині було започатковано у 1993 році. Це авіашоу проводиться лише один раз на два роки. Цьогорічний міжнародний авіаційний показ "СІАД - 2004" організовано за сприяння Прем'єр-Міністра Словацької Республіки як захід в підтримку інтеграції країни в Євроатлантичні структури.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также