Правительство принимает меры по стабилизации цен на топливо в Украине

02.06.2004, 13:17

Кабинет Министров Украины принимает эффективные меры по стабилизации ситуации на отечественном рынке нефтепродуктов, заявил на заседании правительства премьер-министр Украины Виктор Янукович. (укр.)

За його словами, вжиті останнім часом заходи дозволили зупинити зростання цін, а в деяких регіонах - знизити ціни на нафтопродукти.

Глава уряду закликав Міністерство палива та енергетики, контролюючі та регіональні органи спільно працювати над покращенням ситуації. "Поки не відбудеться стабілізації на ринку паливно-мастильних матеріалів в Україні, будемо працювати в такому жорсткому режимі" - наголосив прем'єр-міністр.

Віктор Янукович також повідомив, що сьогодні Уряд планує підписати спільний Меморандум з нафтотрейдерами щодо подальшої політики на вітчизняному ринку нафтопродуктів. "Сьогодні відбудеться зустріч з головами правлінь АТ "ТНК - Бритіш Петроліум", "Лукойл" і "Укртатнафти", і на цій зустрічі буде підписано Меморандум щодо подальшої політики на українському ринку", - зазначив Віктор Янукович.

За словами Віктора Януковича, головною метою такого Меморандуму має стати встановлення правил гри на українському ринку пально-мастильних матеріалів. Ще одним важливим питанням, яке буде вписано в Меморандум, має стати постачання паливно-мастильних матеріалів для збирання врожаю нинішнього року. "Ми ставимо мету - поставити селянам 200 тисяч тонн дизельного палива по ціні, не вищій 2 тисяч гривень за тонну, тобто літр дизельного палива буде коштувати близько 1,7 гривні", - зазначив Віктор Янукович, підкресливши, що таке завдання ставить уряд ставить перед собою і буде над ним працювати.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також