В украинской армии начался летний период обучения

02.06.2004, 11:57

1 июня в Вооруженных Силах Украины начался летний период обучения 2004 учебного года. (укр.)

Пріоритетним завданням Української армії у літньому періоді навчання визначено досягнення якісних зрушень у проведенні військової реформи. Зокрема, під час бойового навчання основні зусилля буде зосереджено на підготовці частин і підрозділів, що входять до складу Об'єднаних сил швидкого реагування, та тих, що готуються до виконання миротворчих завдань. Фінансові та матеріально-технічні ресурси, що спрямовуватимуться для цього, повинні забезпечити майстерне оволодіння особовим складом озброєнням і військовою технікою, належний рівень польової, повітряної і морської виучки. У практику підготовки військ буде активно впроваджуватися досвід, набутий під час участі українських контингентів у проведенні операцій з підтримання миру й стабільності.

Крім того, буде підвищено вимоги до командирів і начальників всіх рівнів щодо забезпечення неухильного дотримання правил безпеки, особливо, при організації й проведенні польотів, поводженні зі зброєю, у вартах, під час навчань, занять, стрільб, роботі на техніці тощо.

1 червня керівний склад Збройних Сил України, видів ЗС України та оперативних командувань, працює у підпорядкованих частинах і підрозділах з метою надання практичної та методичної допомоги у розгортанні повноцінної бойової підготовки. Молодим воїнам, які щойно поповнили лави Українського війська та були приведені до Присяги на вірність українському народові, вручено особисту зброю.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также