Правительство планирует в ближайшие дни стабилизировать рынок нефтепродуктов в Украине

03.06.2004, 11:05

Кабинет Министров Украины создал рабочую группу для стабилизации цен на рынке нефтепродуктов. (укр.)

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, підбиваючи підсумки розмови з представниками нафтових компаній ТНК, "Лукойл" і "Укртатнафта", підкреслив, що під час переговорів досягнуто домовленості про те, що для збирання цьогорічного врожаю нафтові компанії поставлять для сільськогосподарських товаровиробників 200 тисяч тонн пального за ціною 1950 гривень за тонну. Під час цієї зустрічі сторони дійшли висновку про необхідність створення спільної робочої групи на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, яка узагальнить пропозиції щодо стабілізації ринку нафтопродуктів.

Передбачається, що вже у найближчі 3-4 дні уряд України спільно з керівниками нафтових компаній розроблять заходи, спрямовані на те, щоб ринок нафтопродуктів був стабілізований.

Після зустрічі з главою уряду України керівники нафтових компаній повідомили, що, незважаючи на подальше зростання світових цін на нафту, вони планують зробити усе можливе для стабілізації цін на нафтопродукти в Україні.

Зокрема, президент ВАТ "Лукойл" Вагіт Алєкпєров зазначив, що висновки робочої групи будуть оформлені у вигляді меморандуму між урядом та нафтовими компаніями про узгоджені дії в питаннях постачання та переробки нафти на нафтопереробних підприємствах цих компаній, що розміщені в Україні. "Це буде документ, який розробить методику ціноутворення на ринку України", - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, В. Алєкпєров повідомив, що компанія "Укртатнафта" взяла на себе зобов'язання забезпечити сільгоспвиробників необхідною кількістю нафтопродуктів для збирання врожаю. "Укртатнафта" після колегіального обговорення взяла на себе питання про постачання цієї кількості для потреб селян", - сказав він.

Президент нафтової компанії ТНК Герман Хан відзначив, що під час зустрічі з прем'єр-міністром було вирішено, що уряд також піде на певні кроки. "Це буде обопільний процес і цілий ряд обмежень буде знято", - сказав Г. Хан. Він зазначив, що, на думку представників нафтових компаній, це буде стосуватися обмежень на експорт нафтопродуктів.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також