Украинские военные принимают участие в учениях "Эмпл Трейн - 2004" в Норвегии

09.06.2004, 11:13

Со стандартами НАТО по подготовке наземного персонала по обслуживанию самолетов разных типов познакомятся украинские военные в ходе проведения многонациональных учений "Эмпл Трейн - 2004", которое проходит в Норвегии. (укр.)

У норвезькому місті Мас Оерланд розпочалося багатонаціональне навчання військово-повітряних сил країн-членів та партнерів НАТО "Емпл Трейн - 2004".

Основна мета проведення навчання полягає у підготовці наземного персоналу з обслуговування літаків країн-членів та партнерів НАТО різних типів, а також у підготовці офіцерів для роботи у складі багатонаціональних структур аеродромного обслуговування.

Збройні Сили України на навчанні представляють два офіцери Головного командування Військово-Повітряних Сил - полковник Олександр Кулібаба та підполковник Олександр Вдовиченко.

У ході навчання українські військові ознайомляться зі стандартами Північноатлантичного Альянсу щодо підготовки наземного персоналу з обслуговування літаків країн-членів та партнерів НАТО різних типів, питаннями організації та практичними процедурами аеродромно-технічного забезпечення польотів.

Також наші військові, які беруть учать у навчанні в рамках Індивідуальної програми партнерства між Україною і НАТО на 2004 рік, ознайомляться з вимогами щодо порядку підготовки сил та учасників маневрів, зі специфікою постановки завдань та всебічного забезпечення польотів, експлуатаційними характеристиками засобів наземного забезпечення польотів та порядком проведення сертифікації особового складу для обслуговування літаків.

Навчання триватиме до 11 червня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также