Украинские военные принимают участие в учениях НАТО "Кооператив партнер - 2004"

01.07.2004, 17:39

С 18 июня по 3 июля в акватории Черного моря в территориальных водах Болгарии проводятся международные военно-морские учения ПРМ НАТО "Кооператив партнер - 2004". (укр.)

В цей період військово-морську базу Республіки Болгарія у м. Варна відвідали Посол України в Болгарії Юрій Рилач та Генеральний консул України у Варні Олег Барановський.

У навчаннях, які проводяться під керівництвом Командування Об'єднаних військово-морських сил НАТО в Південній Європі, взяли участь представники Азербайджану, Болгарії, Великобританії, Греції, Грузії, Туреччини, Румунії, Італії, України та Франції.

27 червня ц.р. на борту флагмана ВМС України фрегата "Гетьман Сагайдачний" Ю. Рилач та О.Барановський зустрілися з керівним складом Південного Командування НАТО, представниками штабів і командирами військових кораблів. Під час бесіди обговорювались питання подальшого поглиблення військового співробітництва між державами-членами та партнерами НАТО, створення позитивних передумов у забезпеченні безпеки в Чорноморському та Середземноморському регіонах.

Учасники зустрічі відзначили важливу роль нашої країни у військовому співробітництві на Чорному морі та постійній участі в операціях "BLACKSEAFOR".
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також