В Украине утверждена программа медицинской реабилитации миротворцев

28.07.2004, 11:47

Приказом Министра обороны Украины утверждена Долгосрочная программа медицинской реабилитации военнослужащих миротворческого контингента Вооруженных Сил Украины. (укр.)

Міністр оборони України Євген Марчук своїм наказом затвердив Довгострокову програму медичної реабілітації військовослужбовців миротворчих контингентів Збройних Сил України.

Цей документ було прийнято з метою вирішення питань соціального і правового захисту військовослужбовців Збройних Сил України, що виконують завдання у складі національних миротворчих контингентів.

Зокрема, Довгостроковою програмою медичної реабілітації військовослужбовців миротворчих контингентів Збройних Сил України передбачено проведення поглибленого обов'язкового медичного обстеження військовослужбовців, що виконували завдання у складі миротворчих контингентів, після їх повернення на Батьківщину. За результатами медичного обстеження військово-лікарські комісії здійснюватимуть розподіл миротворців на три групи: перша - ті, хто потребують стаціонарного лікування, друга - ті, хто потребують санаторно-курортного лікування, третя - ті, яким для відновлення функціонального стану і підвищення працездатності показано відпочинок.

До кінця 2006 року для проведення медичного обстеження військовослужбовців, що виконували завдання у складі миротворчих контингентів, на базі 11-го військового госпіталю (м.Ірпінь, Київська область) заплановано створити Навчально-науковий клінічний центр медичної реабілітації військовослужбовців миротворчих контингентів Збройних Сил України.

Також до кінця 2006 року у Вінницькому медичному центрі Військово-Повітряних Сил ЗС України, центральних військових клінічних госпіталях (міста Львів, Одеса, Севастополь) передбачається створити спеціалізовані реабілітаційні відділення для медичної реабілітації поранених та хворих військовослужбовців миротворчих контингентів.

Крім того, Довгострокова програма передбачає розробку і впровадження найбільш ефективних схем щодо підвищення імунного стану та системи психофізіологічного забезпечення військовослужбовців, що виконують миротворчі завдання, дієвих санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів, а також наукове супроводження заходів з медичної реабілітації та підготовку відповідних медичних кадрів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також