Завершилась ротация украинских миротворцев в Ливане

22.07.2004, 11:50

Завершилась ротация 3-го отдельного инженерного батальона Вооруженных Сил Украины, который выполняет миротворческую миссию в Республике Ливан. (укр.)

20 липня, близько 22.00, на військовому майданчику львівського аеропорту "Скнилів" здійснив посадку літак Ту-154 з 50 військовослужбовцями попереднього складу 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України на борту.

З прибуттям на Батьківщину цих військовослужбовців завершилася ротація українського контингенту, що виконує миротворчу місію у складі Тимчасових Сил ООН в Республіці Лівані (ТСООНЛ).

У той же час українські миротворці нової ротації, що днями прибули до Лівану, розпочали підготовку до виконання завдань. Зокрема, з метою ознайомлення із наявною ситуацією в зоні відповідальності відбулася зустріч командира 3-го окремого інженерного батальйону полковника Андрія Знака з командувачем ТСООНЛ генерал-майором Аланом Пелегріні.

В ході зустрічі генерал-майор Алан Пелегріні високо оцінив роботу українських миротворців попередньої ротації та довів до командного складу "Укрінжбату" основні завдання батальйону на найближчий час.

Варто зазначити, що вперше за чотири роки виконання завдань Місії ООН у Лівані, наші сапери під час розмінування місцевості та проведення інженерної розвідки на наявність вибухово-небезпечних предметів, застосовуватимуть двох спеціально натренованих собак.

Довідка. 3-й окремий інженерний батальйон ЗС України (185 чол.) виконує завдання у складі Тимчасових Сил ООН у Лівані з червня 2000 року. За цей час сапери "Укрінжбату" знешкодили 4057 вибухонебезпечних пристроїв (з початку року - 810). Зокрема, протипіхотних мін - 2173 (з початку року - 765), протитанкових мін та артилерійських боєприпасів - 357 (42), спеціалістами батальйону перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 380789 квадратних метрів місцевості (13362), проведено маркування 16880 погонних метрів мінних полів (3375), надано гуманітарну допомогу 6183 місцевим мешканцям (883).

Особовий склад батальйону розташовується на позиції поблизу населеного пункту Ель-Еззіє.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також