Подведены итоги деятельности BLACKSEAFOR

10.07.2004, 15:41

7 июля в Москве состоялись внеочередные политические консультации на уровне заместителей министров иностранных дел государств-участников Соглашения о создании Черноморской группы военно-морского сотрудничества (BLACKSEAFOR).

У консультаціях взяли участь делегації Республіки Болгарія, Грузії, Російської Федерації, Румунії, Турецької Республіки та України. Делегацію України очолював Заступник Міністра закордонних справ України Олег Шамшур.

Головною метою зустрічі було підведення підсумків трирічної діяльності BLACKSEAFOR, обговорення його потенційних завдань у контексті зростання геополітичного значення Чорноморського регіону та активізації міжнародних зусиль у боротьбі з новими викликами, зокрема, у галузі боротьби з тероризмом, розповсюдженням зброї масового знищення, засобів її доставки, організованою злочинністю.

За підсумками консультацій було прийнято комюніке, яким держави-учасниці підтвердили намір здійснити подальші кроки щодо підвищення рівня взаємосумісності національних підрозділів військово-морських сил, що беруть участь у діяльності з'єднання, у тому числі, вивчення можливостей залучення BLACKSEAFOR до вирішення завдань, пов'язаних з протидією новим загрозам безпеці.

Делегаціями держав-учасниць також було прийнято рішення щодо проведення другого раунду політичних консультацій на рівні заступників міністрів закордонних справ на початку 2005 року у Києві.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також