Повышены требования безопасности для украинских пилотов в Либерии

13.07.2004, 14:50

Катастрофа российского вертолета Ми-8 в Сьерра-Леоне заставила руководство Миссии ООН в Либерии, в состав которой входит 56-й отдельный вертолетный отряд ВС Украины, повысить требования относительно безопасности выполнения задач украинскими пилотами.

Зокрема, були переглянуті можливо допустимі норми обмежень щодо польотів. Так, на 50-100 м було збільшено нижній рівень хмарності, за яким українцям дозволено виконувати повітряні завдання. Віднині він становить 300-400 м.

Також особлива увага була привернута до організації охорони місць збереження техніки і місць здійснення запланованих посадок. Якщо майданчик, де планується провести планове приземлення із виключенням двигуна не буде охоронятись представниками з числа контингенту зони відповідальності, командир екіпажу має право повернутися на базу.

За словами командира 56-го окремого вертолітного загону полковника Ігоря Шендригіна, такі рішення є дієвими заходами з підвищення рівня безпеки вертолітників у Ліберії. Слід відзначити, що на сьогодні обсяги завдань, які виконуються українськими миротворцями в інтересах Місії ООН, є значними: з 14 вертольотів у повітря щоденно піднімаються 10-12 бортів. Складності додає також й мінлива нестабільна погода, яка протягом дня може змінюватись декілька разів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також