Ситуация на рынке нефтепродуктов в Украине остается стабильной

05.07.2004, 12:16

В июле ситуация на рынке нефтепродуктов остается стабильной - условия Меморандума между Кабинетом Министров Украины и украинскими нефтяными компаниями выполняются, сообщил министр топлива и энергетики Украины Сергей Тулуб. (укр.)

Ситуація на ринку нафтопродуктів у липні залишається стабільною, виконання умов Меморандуму між урядом України та українськими нафтовими компаніями від 4 червня цього року тривають. Про це зазначив міністр палива та енергетики України - президент НАЕК "Енергоатом" Сергій Тулуб на селекторній нараді за підсумками роботи підприємств ПЕК у червні та перше півріччя 2004 року.

Міністр наголосив, що ціни на паливно-мастильні матеріали мають бути незмінними. Тобто бензин А-92 - не дорожчим за 2,9 грн./1л. Якщо ж на якихось автозаправних станціях тариф вищий, місцевим органам влади рекомендовано застосовувати необхідних заходів з метою підтримання стабільного функціонування ринку нафтопродуктів.

С. Тулуб звернув увагу також на умови Меморандуму щодо забезпечення ВАТ "Укртатнафта" сільськогосподарських виробників дизельним пальним за ціною 1 950 грн. за тонну.

За інформацією Мінпаливенерго, на початок липня від обласних держадміністрацій надійшло заявок на 151 тис. тонн дизпалива від 200 тис. тонн виділених. Укладено договорів лише на 40 тис. тонн, проплачено 8 тис. тонн, відвантажено 5 тис. тонн.

Міністр звернув увагу керівників держадміністрацій та підприємств на необхідність посилення роботи у цьому напрямку, зазначивши, що з боку ВАТ "Укртранснафта" немає ніяких перешкод для відвантаження дизпалива на сільгосппотреби, відповідно до Меморандуму.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також