Украинские миротворцы в Ираке предотвратили нападение на колонну коалиционных сил

06.07.2004, 13:58

Вблизи иракского города Ес-Сувейра патрулем 62-го отдельного механизированного батальона украинского контингента, обеспечивающего охрану инженерного подразделения вооруженных сил США, был предотвращено нападение на колону многонациональных сил. (укр.)

Почувши вибух, особовий склад патруля відкрив попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї. Згодом, перевіряючи разом з американськими військовослужбовцями та представниками іракської національної гвардії район відповідальності, українські миротворці затримали чотирьох підозрілих осіб, які намагалися сховатися. Під час рейду також було виявлено фугас із 6 артилерійських снарядів калібром 152 мм. Він був встановлений поблизу одного з мостів, по якому мала проїхати колона американського інженерного підрозділу.

Вважаючи на те, що встановлений вибуховий пристрій міг містити в собі пастку, командир 62-го омб підполковник Олександр Стреленко прийняв рішення розстріляти фугас з безпечної відстані. Це було доручено кулеметнику БТР-80 сержанту Сергію Матвійчуку, який влучною стрільбою знешкодив снаряди.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також