Возобновляется паромная переправа "Крым-Кавказ"

16.09.2004, 13:03

18 сентября в соответствии с реализацией Концепции интеграции транспортных систем Российской Федерации и Украины, возобновляется закрытое в 1986 году прямое железнодорожное паромное сообщение между портами Черного и Азовского морей. (укр.)

Генеральним проектувальником комплексу морської залізничної поромної переправи в порту Крим є ЧорноморНДІпроект.

Проектом передбачається реконструкція портів Крим та Кавказ.

Інвесторами виступають російське підприємство ТОВ "Аншип" та українське підприємство "Техінвестсервіс".

Інвестиції складають $10 млн. на реконструкцію двох портів; будівництво двох залізничних поромів складає $6 млн. кожний.

Для роботи на переправі будуть використовуватися пороми "Анненков" та "Петровськ" місткістю 20-24 вагони, а в подальшому - пором "Скиф" місткістю 50 вагонів.

Робота одного порому - 14 суднозаходів на добу, або 42 суднозаходи на місяць.

Розрахунковий вантажообіг комплексу поромної переправи Крим з виходом на повну потужність складе близько 3,4 млн. тонн на рік, або більше 50 тис. вагонів на рік.

Робота залізничної поромної переправи "Крим-Кавказ" зумовить зростання обсягів транзитних вантажів (нафта, підакцизні товари, вугілля, кокс і інші); зменшить терміни та вартість доставки вантажів до пунктів призначення; надасть споживачам послуг альтернативні варіанти у виборі порту; створить сприятливі економічні умови в Керченському та Феодосійському морських торговельних портах завдяки збільшенню доходів від обробки вагонів, сприятиме залученню додаткових суднозаходів та збереже існуючі робочі місця, а також поліпшить умови функціонування транспортних коридорів "Європа-Азія" і TRACECA.
По материалам пресс-службы Укрморречфлота.

Читайте також