"Киевтрансгаз" та "Киевгаз" ограничат поставки газа "Киевэнерго"

29.09.2004, 15:06

С 10 часов 28 сентября УМГ "Киевтрансгаз" и ОАО "Киевгаз" начали ограничения поставок газа предприятиям АЭК "Киевэнерго". (укр.)

Причиною обмеження газопостачання є зростання суми заборгованості АЕК "Київенерго", яка станом на 27 вересня склала 17,840 млн. грн.

Незважаючи на численні застереження з боку ДК "Газ України", АЕК "Київенерго" продовжує порушувати свої зобов'язання щодо оплати поставок природного газу. Рівень оплати енергетичних підприємств АЕК "Київенерго" у вересні становив 76,9%, а розмір боргу за вересень зріс з 5,715 млн. грн. на 13 вересня до 6,665 млн. грн. на 27 вересня.

Виходячи з викладеного, уся відповідальність за погіршення забезпечення киян гарячою водою лягає на АЕК "Київенерго", що виявило цілковиту нездатність своєчасно розрахуватись за спожитий природний газ та ефективно використовувати альтернативні види палива, зокрема, мазут.

Жорстка позиція ДК "Газ України" зумовлена необхідністю забезпечити достатніми ресурсами природного газу підприємства комунальної теплоенергетики та АЕК "Київенерго" при проходженні пікових навантажень у новому опалювальному сезоні 2004-2005 рр.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також