Реконструкция Червонодонецкой ДКС улучшит теплоснобжение Харькова

30.09.2004, 15:05

ДК "Укргазвыдобування", которая входит в состав НАК "Нафтогаз Украины" закончила реконструкцию и ввела в промышленную эксплуатацию дожимную компрессорную станцию в пгт. Червоный Донець (Харковская область). (укр.)

Вихід станції на повну потужність дозволить стабілізувати видобуток на Шебелинському родовищі та підвищити ефективність роботи свердловин.

Реконструкція Червонодонецької ДКС розпочалась у першій половині 2003 року. Її необхідність була зумовлена падінням пластових тисків на Шебелинському родовищи внаслідок природного вичерпання його запасів. За час реконструкції було проведено капітальні ремонти 15 газомотокопресорних агрегатів. Загальна вартість реконструкції становить майже 3 млн. грн.

Підтримка вхідного тиску Червонодонецької ДКС на рівні 1-1,05 Мпа дозволяє стабілізувати видобуток залишкових запасів, повністю розкривши потенціали пластів родовища. Введення в експлуатацію ДКС у Червоному Донці поряд із реконструкцією ДКС Хрестище є комплексним проектом, реалізація якого дозволить збільшити загальний приріст видобутку природного газу Компанією до 2010 року майже на 5,6 млрд. м. куб.

Тиск на виході компресорної станції становить 1,7 Мпа, що дозволяє подавати газ на Хрестищенську ДКС та місцевим споживачам в м. Харків і на ТЕЦ 5. Це дасть змогу значно покращити теплопостачання харків'ян напередодні початку нового опалювального сезону. На даний час Червонодонецька ДКС дотискує газ з частини Шебелинського родовища в обсязі до 4 млн. м. куб/доб., з них близько 3 млн. м. куб/доб. спрямовується в обласний центр.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також