В Брюсселе прошло заседание Украина - Тройка Рабочей группы ЕС

04.09.2004, 14:03

2 сентября в Брюсселе состоялось заседание Украина - Тройка Рабочей группы ЕС по странам Восточной Европы и Центральной Азии. (укр.)

Сторони обговорили широке коло питань, пов'язаних з внутрішнім розвитком ЄС та України, хід реалізації домовленостей, досягнутих в ході Саміту Україна-ЄС 8 липня, а також проблематика розвитку регіонів Східної Європи та Центральної Азії.

В центрі уваги переговорів були також питання врегулювання конфліктів у Придністров'ї та на Південному Кавказі. У цьому контексті сторони обмінялися думками щодо шляхів остаточного розблокування так званої "шкільної проблеми" у Республіці Молдова, а також якнайскорішого відновлення переговорного процесу в п'ятисторонньому форматі. Відзначалося, що політичному діалогу між конфліктуючими сторонами немає альтернативи. В цьому контексті українська сторона висловилася за проведення під егідою ОБСЄ семінару з метою координації заходів, спрямованих на досягнення прогресу в переговорному процесі з придністровського врегулювання, а також зміцнення довіри між Кишиневом та Тирасполем. ЄС відзначила активну та ініціативну позицію української сторони у питанні відновлення функціонування шкіл у Придністров'ї з викладанням молдовської мови на основі латинської графіки. Європейська сторона висловилася також за посилення взаємодії з Україною з метою досягнення врегулювання проблеми Придністров'я.

У засіданні взяли участь керівники управлінь МЗС України та зовнішньополітичних відомств Нідерландів (як головуючої країни) та Люксембургу як (наступної головуючої країни), а також представники Європейської Комісії та Ради Міністрів ЄС.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также