В Симферополе стартовала программа переподготовки военных, уволенных в запас

17.01.2005, 12:18

Тридцать офицеров и прапорщиков Войск береговой обороны Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины, которые будут уволены в запас в 2005 году, прошли обучение в рамках программы переподготовки по специальности "Экономика и основы предпринимательской деятельности". (укр.)

У Сімферополі відбувся перший випуск військовослужбовців, які плануються до звільнення з лав Збройних Сил України у 2005 році і пройшли навчання в рамках програми перепідготовки офіцерів та прапорщиків у Таврійському національному університеті імені В. Вернадського.

Протягом трьох місяців тридцять офіцерів та прапорщиків Військ берегової оборони Військово-Морських Сил ЗС України засвоювали нову для себе спеціальність за напрямком "Економіка й основи підприємницької діяльності".

Проект професійної перепідготовки колишніх військовослужбовців, а також тих, хто звільняється в запас, було презентовано в Криму в жовтні минулого 2004 року. Фінансування проекту здійснюють Регіональний університет міста Будо, Міністерство оборони і Міністерство закордонних справ Королівства Норвегія.

Перших випускників привітали Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Норвегія в Україні пан Іостейн Бернхардсен, ректор Регіонального університету міста Будо пан Фруде Мелленвік та ректор Таврійського національного університету імені В.Вернадського Микола Багров.

Варто зазначити, що в рамках спільного проекту кримського та норвезького ВУЗів планується розширити перелік спеціальностей професійної перепідготовки і крім курсу "Економіка й основи підприємницької діяльності" ввести такі спеціалізації, як "Нерухомість, ріелтерська діяльність", "Агент по організації туризму", "Арбітражний "керуючий" та інші.

Крім того, розглядається можливість спільної розробки наукових проектів, зокрема з проблем екології і перспектив розвитку економіки, менеджменту та соціальної і фізичної реабілітації, світового туристичного бізнесу. Вже досягнуто попередніх домовленостей щодо виконання програм обміну викладачами для проведення лекцій і передачі накопиченого досвіду, обміну студентами та аспірантами для навчання, проходження стажувань і проведення спільних міжнародних конференцій, семінарів і "круглих столів".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также