Украинские военнослужащие принимали активное участие в мероприятиях Программы НАТО

25.01.2005, 12:03

В прошлом году военнослужащие Вооруженных Сил Украины приняли участие в 220 мероприятиях в рамках Программы НАТО "Партнерство во имя мира". (укр.)

У Генеральному штабі Збройних Сил України проаналізовано стан військового співробітництва в рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру" у 2004 році.

Усі заходи військового співробітництва в рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру" були спрямовані на досягнення 50 цілей партнерства.

Так, у минулому році було проведено 220 заходів співробітництва в рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру" у яких взяли участь 415 військовослужбовців ЗС України (не враховуючи особовий склад підрозділів і кораблів). Основну увагу було приділено співробітництву в таких галузях як військова освіта і підготовка, військові навчання та пов'язані з ними заходи, а також мовна підготовка.

Зокрема, підрозділи і кораблі Збройних Сил України взяли участь у навчаннях "Чорноморське партнерство", "Кооператив Наггет", "Євразіан стар", "Кооператив партнер", "Медик-рятівник", "Кооператив Зеніт", "Кооператив Аура" тощо.

Враховуючи необхідність поглиблення професійної підготовки офіцерського складу ЗС України за стандартами Північноатлантичного Альянсу, протягом минулого року було зроблено акцент на навчанні на спеціалізованих курсах з фахової підготовки, доля яких серед загальної кількості проведених заходів склала 44%.

Як зазначається у аналізі, участь Збройних Сил України у заходах військового співробітництва в рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру" сприяла проведенню процесу реформування вітчизняного війська, дозволила підвищити рівень професійної та мовної підготовки наших військовослужбовців, підвищити рівень взаємосумісності та накопичити досвід спільних дій із військовими структурами країн-членів і партнерів НАТО, а також визначити нові приоритетні напрями підготовки військовослужбовців ЗС України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также