Украина принимает участие в симпозиуме в рамках программы НАТО

20.01.2005, 11:22

Вопросы дальнейшего развития евроатлантического партнерства, противодействия терроризму, поддержания мира и нераспространения оружия массового поражения рассматривают участники симпозиума в рамках программы НАТО "Партнерство во имя мира", который проходит в ФРГ. (укр.)

20 січня у німецькому місті Оберраммергау розпочинає роботу дводенний симпозіум з планування програми НАТО "Партнерство заради миру" "Імплементація рішень Стамбульського самміту щодо євроатлантичного партнерства: виклики та можливості".

У заході, організатором якого є Штаб-квартира Північноатлантичного альянсу, беруть участь представники країн-членів та партнерів НАТО, учасники Ради євроатлантичного партнерства, а також фахівці військових і цивільних структур Альянсу. Нашу державу на симпозіумі представляє начальник Управління євроатлантичної інтеграції Генерального штабу ЗС України генерал-майор Леонід Голопатюк.

Як передбачається, в ході заходу його учасники розглянуть шляхи подальшого розвитку програми НАТО "Партнерство заради миру" у рамках імплементації рішень Стамбульського самміту стосовно євроатлантичного партнерства. Зокрема, обговорюватимуться спільні дії у протидії міжнародному тероризму, проведенні операцій з підтримання миру, запобіганні розповсюдженню зброї масового ураження тощо.

Слід відзначити, що за складом учасників, масштабом і важливістю питань, які розглядатимуться, цей щорічний симпозіум є одним з найбільш вагомих офіційних заходів в рамках програми "Партнерство заради миру".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также