В Севастополь с визитом прибыла группа экспертов Североатлантического альянса

19.10.2005, 13:47

В рамках подготовки Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины к участию в антитеррористической операции НАТО "Активные усилия" в Севастополь прибыла группа экспертов Североатлантического альянса. (укр.)

До Севастополя прибула група експертів Північноатлантичного альянсу, яку очолює начальник центру обміну інформацією Об'єднаних збройних сил НАТО на півдні Європи ("Південь") капітан 2 рангу Л. Амикареллі. До складу групи також включено офіцерів командування морської компоненти Об'єднаних збройних сил НАТО "Південь" та фахівців із засобів зв'язку.

Візит проходить у рамках підготовки Військово-Морських Сил ЗС України до участі у антитерористичній операції НАТО "Активні зусилля".

У Севастополі експерти НАТО проведуть із своїми українськими колегами брифінги щодо загальної організації обміну інформації в НАТО та передачі інформації з корабельного пункту управління.

Під час візиту також буде обговорено питання організації передачі інформації з берегового Контактного пункту України, який створюється для участі в операції "Активні зусилля", можливості обладнання його засобами зв'язку НАТО.

Також представники командування ВМС України та експерти НАТО планують обговорити можливість проведення тренувань сил для забезпечення їхньої взаємосумісності в рамках операції "Активні зусилля".

Робота групи експертів НАТО в Севастополі триватиме до 20 жовтня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також