Утвержден план ротации украинских миротворцев в Либерии

29.10.2005, 12:49

Министр обороны Украины Анатолий Гриценко утвердил план ротации 56-го отдельного вертолетного отряда, который выполняет задание Миссии ООН в Либерии. (укр.)

26 жовтня Міністр оборони України Анатолій Гриценко затвердив План ротації 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, який виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії.

Відповідно до затвердженого Плану, ротацію заплановано провести повітряним шляхом у період з 5-го листопада до 1 грудня цього року. Зокрема, протягом листопада трьома рейсами літаків ТУ-154 зі Львова до аеропорту Робертсфільд у Ліберії буде передислоковано 301 військовослужбовця нової ротації 56-го овз.

Зворотними рейсами на Батьківщину повернеться така ж кількість особового складу 56-го окремого вертолітного загону попередньої ротації.

В ході ротації також заплановано провести заміну авіаційної техніки українського вертолітного загону - усіх шести вертольотів Мі-24 та чотирьох з восьми вертольотів Мі-8. Військову техніку та майно доставлятимуть до Ліберії трьома рейсами потужних літаків АН-124-100 "Руслан" з аеропорту Миколаєва.

На сьогодні особовий склад загону нової ротації проходить підготовку та бойове злагодження на базі однієї з військових частин армійської авіації у селищі Новий Калинів, що у Самборському районі на Львівщині.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також