Для разработки плана действий Украина-НАТО предполагается привлекать экспертов альянса

25.10.2005, 11:47

Во время проведения в Вильнюсе неформальных консультаций высокого уровня министр обороны Украины Анатолий Гриценко выступил с инициативой относительно привлечения экспертов НАТО к разработке плана действий Украина-НАТО. (укр.)

Перебуваючи у Вільнюсі, міністр оборони України Анатолій Гриценко під час неформальних консультацій високого рівня виступив з ініціативою щодо залучення експертів НАТО до розробки плану дій Україна - НАТО. На його думку ця співпраця допоможе більш ефективно виявити, які сфери та ресурси необхідно залучати Україні для набуття членства в Альянсі. Також це дозволить чітко уявити часовий фактор, скільки і в якому напрямі рухатися.

За словами Анатолія Гриценка, рух України до НАТО повністю відповідає інтересам нашої держави, зокрема, сприяє підвищенню боєздатності армії, соціальному захисту військовослужбовців, як це сьогодні є в країнах НАТО. Також в інтересах України зробити так, щоб в країні домінували загально прийнятні цінності, як то захист прав і свобод громадян, свобода слова та інші.

Голови військових делегацій, які брали участь у неформальних консультаціях, повністю підтримали ініціативу Анатолія Гриценка і пообіцяли надати усіляку допомогу у відпрацюванні проекту цього Плану.

Розробку Плану дій Україна - НАТО намічено завершити у березні 2006 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також