В Киеве прошло совещание с председателями правлений предприятий по газопоставкам и газификации

06.10.2005, 12:20

3 октября в центральном офисе ДК "Газ Украины" состоялось рабочее совещание руководства ДК "Газ Украины" НАК "Нафтогаз Украины" с председателями правлений региональных предприятий по газопоставкам и газификации. (укр.)

На нараді було розглянуто стан впровадження нормативних документів та наказів НАК "Нафтогаз України" щодо обліку нормативних витрат природного газу, пропозиції учасників наради щодо вдосконалення механізму здійснення сплати за понаднормові втрати, дотримання ними дисципліни газопостачання, а також проблемні питання розрахунків регіональних підприємств з газопостачання та газифікації з ДК "Газ України" за договорами для потреб населення та бюджетних установ і організацій.

Увагу учасників наради було звернуто також на першочергових завданнях підготовки до опалювального сезону 2005-2006 років, необхідності дотримання вимог нового законодавства у цій сфері (законів України "Про теплопостачання", "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу", а також Постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги"), параметрів державних стандартів постачання теплової енергії, проінформовано, що їх порушення тягне значні штрафні санкції.

Також було проаналізовано стан виконання плану підготовки підприємств з газопостачання та газифікації до сталої роботи в осінньо-зимовий період 2005-2006 років. Аналіз показує, що виконаний обсяг робіт перевищує планові показники. Зокрема, протягом травня - вересня п. р. було обстежено 38860 км газових мереж (за планом 36111 км), капітально відремонтовано, в т. ч. з заміною 613 км трубопроводів (за планом 579 км), реконструйовано та відремонтовано 1647 газорозподільних станцій та газорозподільних пунктів (за планом 1255), відремонтовано 114 котелень (за планом 99), 451 котел (за планом 443), 44 резервуари (за планом 29). Керівникам підприємств з газопостачання та газифікації Житомирської та Сумської областей було вказано на відставання у виконанні планових завдань підготовки до нового опалювального сезону.

Нараду вів генеральний директор ДК "Газ України" Олександр Болкісєв. У ній взяли також участь начальник управління моніторингу з реалізації газу та нафтопродуктів НАК "Нафтогаз України" Петро Поліщук, генеральний директор ДП "Газ-тепло" Дмитро Бублик.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також