Первая часть эксперимента по переходу украинской армии на контракт в этом году выполнена

29.12.2005, 11:45

Министр обороны Украины Анатолий Гриценко отмечает, что первая часть эксперимента по переходу на контрактный принцип комплектования Вооруженных Сил Украины в этом году выполнена. (укр.)

27 грудня відповідаючи на запитання журналістів щодо переходу Збройних Сил України на контрактну основу, міністр оборони України Анатолій Гриценко наголосив, що всі заходи, заплановані у цьому напрямку на 2005 рік, виконані.

Керівник оборонного відомства нагадав, що Віктор Ющенко, коли ще був кандидатом в Президенти України, визначив завдання щодо переходу на контрактний принцип комплектування Збройних Сил України до кінця 2010 року. За його словами, на виконання поставлених завдань цього року у Збройних Силах України було розпочато експеримент з комплектування військовослужбовцями служби за контрактом трьох з'єднань Сухопутних, Повітряних Сил та великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський".

- Перша частина експерименту щодо переходу на контрактний принцип комплектування Збройних Сил України цього року виконана. Нам вдалося підняти відсоток контрактників, а головне - пріоритетно спрямувати кошти у ці бригади. До кінця наступного року три бригади Збройних Сил України і великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський" будуть повністю укомплектовані контрактниками, - підкреслив він.

Міністр оборони України повідомив, що на основі цього експерименту буде проведений відповідний аналіз, результати якого поширюватимуться у Збройних Силах України.

Анатолій Гриценко зауважив, що програми та плани переведення Збройних Сил України передбачають створення до 2010 року армії кількістю 143 тисячі особового складу, з яких понад 20 тисяч складатиме цивільний персонал.

- Це ліміт, який дозволить якісно виконувати поставлені завдання. Таку армію потрібно буде тільки підтримувати завдяки оновленню озброєння, військової техніки та засобів зв'язку, - повідомив Анатолій Гриценко.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також