Всемирный банк открыл Информационный центр в Украине

01.02.2005, 11:55

31 января в Киеве был открыт Информационный центр Всемирного банка, который расположен в помещении Ресурсно-информационного центра Британского Совета. (укр.)

На церемонії відкриття Ліліана Біглоу, директор Британської Ради в Україні, та Душан Вуйович, голова Представництва Світового банку в Україні підписали Меморандум про партнерство та Угоду про співпрацю. Меморандум передбачає та висвітлює основи співпраці та спільних заходів двох організацій у сфері поширення знань, навчання та розбудови потенціалу для розвитку.

"Ми пишаємося можливістю співпрацювати з Британською Радою для забезпечення вільного доступу до багатьох джерел інформації про світовий розвиток та діяльність Світового банку усіх зацікавлених громадян України." - сказав Душан Вуйович, голова Представництва Світового банку в Україні.

Новий Інформаційний центр Світового банку у приміщенні Британської Ради створений для надання інформації про діяльність Світового банку та ознайомлення з банківськими публікаціями партнерів Банку в Україні, студентів та людей будь-якого віку, які шукають знань та інформації з соціального та економічного розвитку, охорони навколишнього середовища, освіти, охорони здоров'я, боротьби з корупцією, Європейської інтеграції.

До уваги відвідувачів Інформаційного центру запропоновано набір публікацій, звітів та проектних документів Світового банку. Головними послугами, що пропонуються у центрі, є пошук та надання довідок про необхідну інформацію, вільний доступ до бази даних Світового банку в Інтернет.

На 2005 рік запланований ряд спільних заходів Британської Ради та Світового банку в Україні : семінари, конференції, брифінги для преси, підготовка та презентація основних публікацій.

Більше 50 гостей з міжнародних організацій, парламенту, уряду, засобів масової інформації привітали Світовий банк та Британську Раду із початком спільного інформаційного проекту та створенням інформаційного закладу, де є буде можливість отримувати та поновлювати інформацію.

Британська Рада була заснована у 1934 році. Свої перші закордонні представництва вона відкрила у 1938 році у Єгипті, Польщі та Португалії. Сьогодні вона працює у 226 містах 110 країн світу. Патроном Британської Ради є королева Єлизавета ІІ, Віце-патроном є Принц Уельський.

Британська Рада працює в Україні з 1992 року і з тих пір здобула репутацію провідної організації, що розвиває взаємовигідні стосунки між народами Британії та України та сприяє визнанню британських творчих ідей та надбань в Україні.

До її головних сфер діяльності відносяться творче мистецтво, інноваційна наука, освітні можливості, реформа освіти, суспільство та демократія, інтеграція в ЄС, культурне розмаїття та толерантність.

Світовий банк було засновано у 1944 році. Група Світового банку - це одне з найбільших світових джерел фінансування та знань для країн з перехідною економікою та країн, що розвиваються. Завданням Світового банку є боротьба з бідністю та підвищення стандартів життя людей у світі, що розвивається. Це Банк розвитку, який надає кредити, рекомендації щодо стратегії, технічну допомогу та послуги з обміну знаннями для країн з низьким та середнім рівнем доходів з метою подолання бідності.

Представництво Світового банку в Україні було відкрито у 1992 році. Наслідком партнерських взаємин між Україною та Світовим банком стали безліч спільних проектів, що сприяють удосконаленню державного і приватного секторів, підвищенню ефективності сільського господарства і енергетики, захисту довкілля та зміцненню соціального сектору.

Сьогодні Україна та Світовий банк співробітничають по 40 проектах, включаючи кредитування, гранти та економічні дослідження.

З 1992 року Світовий банк затвердив більш ніж $4 млрд. для виконання 30 проектів в Україні.
По материалам пресс-релиза Представительства Всемирного банка в Украине.

Читайте також