Глава украинского МИД встретился с делегацией парламентариев США

28.02.2005, 11:13

26 февраля министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк встретился с делегацией Конгресса США во главе с членами Палаты представителей Кристофером Смитом та Бенджамином Кардином. (укр.)

Борис Тарасюк закликав американських конгресменів сприяти в покращанні відносин між Україною та США, зокрема, шляхом вирішення застарілих проблем українсько-американського порядку денного. Він наголосив на важливості якомога скорішої відміни офіційним Вашингтоном дії поправки Джексона-Веніка щодо України, наданні нашій державі з боку США статусу країни з ринковою економікою, а також дієвої підтримки у вступі до СОТ. Міністр також звернувся з проханням до конгресменів допомогти у вирішенні питання щодо ліквідації твердого ракетного палива, що зберігається на Павлоградському хімічному заводі, у прийнятний для української сторони спосіб.

Американські законодавці поздоровили Бориса Тарасюка з призначенням на високу посаду міністра закордонних справ України. К. Сміт та Б. Кардін, висловивши розуміння важливості для нашої держави порушених главою зовнішньополітичного відомства проблем, пообіцяли долучитися до їх розв'язання. Принагідно, К. Сміт відзначив внесок України у справу запобігання торгівлі людьми - питання, яким він, серед іншого, опікується у Конгресі. А Б. Кардін, зі свого боку, звернувся з проханням до України як активного члена ОБСЄ разом зі США сприяти зміцненню цієї Організації.

На прохання американських законодавців міністр розповів про підходи України до розвитку відносин з Росією та бачення українською стороною шляхів розв'язання придністровського конфлікту.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також