Состоялись украинско-британские политические консультации

25.02.2005, 11:08

24 февраля в Лондоне прошли двусторонние консультации между Министерствами иностранных дел Украины и Великой Британии. (укр.)

Українську делегацію очолив заступник міністра закордонних справ України Олег Шамшур. З британської сторони у консультаціях взяли участь представники керівництва Форін Офісу Великобританії.

Під час консультацій було обговорено низку питань двостороннього співробітництва, зокрема, щодо обміну візитами високих посадових осіб.

Сторони обговорили питання співпраці Україна-ЄС, включаючи імплементацію Плану дій Україна-ЄС. Британська сторона наголосила на своїй готовності підтримувати євроінтеграційні прагнення України, особливо в контексті британського головування в ЄС у другій половині 2005 року.

Відбувся також обмін думками з питань, пов'язаних із головуванням Великобританії у "Великій вісімці" у цьому році.

В ході консультацій співрозмовники надали окрему увагу ситуації в Іраку, відносинам України з НАТО, ОБСЄ, РЄ, зокрема, обговорили шляхи подальшої взаємодії у напрямі підвищення рівня стосунків з НАТО з метою реалізації курсу України на євроатлантичну інтеграцію.

Сторони домовилися підтримувати постійний діалог між зовнішньополітичними відомствами з метою обміну думками з питань, що становлять спільний інтерес.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також