Киев, Ужгород, Славутич и Южное лидируют среди городов Украины по уровню социально-экономического развития

10.02.2005, 13:24

Города Киев, Ужгород, Славутич (Киевская область) и Южное (Одесская область) возглавили рейтинг социально-экономического развития городов Украины, опубликованный негосударственным аналитическим центром "Институт Реформ". (укр.)

Характерно, що Славутич і Южне, населення кожного з яких не перевищує 25 тис. осіб, випередили міста-мільйонники. Серед міст, найбільших за чисельністю мешканців, наступні після столиці позиції зайняли Львів і Дніпропетровськ. Серед обласних центрів поряд із Ужгородом найрозвинутішими виявилися інші представники західної України - Івано-Франківськ, Львів, Луцьк, Рівне, Тернопіль і Чернівці, які посідають місця у першій двадцятці рейтингу.

У цілому результати дослідження показали, що в більшості регіонів є лише одне чітко визначене місто-лідер, причому це не завжди обласний центр. Традиційно високими є рейтингові позиції міст-супутників електростанцій, які тримають першість за показниками доходів місцевих бюджетів, середніх зарплат і природного приросту населення.

Всього у рейтинг включено 176 міст України. Дослідження проводилося за офіційними даними статистики, які були доступні на 10 січня нинішнього року.
Инф. с сайта Кабинета Министров Украины.

Читайте також