В Брюсселе обсудили подготовку к встрече Украина-НАТО

10.02.2005, 13:15

Заседание комиссии Украина-НАТО на высшем уровне запланировано на 22 февраля. (укр.)

Важливі питання зовнішньої політики розглядалися 9 лютого під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі. Міністри розглянули, зокрема, проблеми близькосхідного врегулювання, ситуацію в Ірані, спільні дії НАТО по тренуванню сил безпеки в Іраку, поточну операцію НАТО в Афганістані та інші важливі проблеми. Велике місце у порядку денному зайняло питання щодо підготовки зустрічі на найвищому рівні Україна-НАТО за участю Президента України Віктора Ющенка, яка має відбутися 22 лютого.

Як зазначив на прес-конференції за підсумками зустрічі Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер, керівники зовнішньополітичних відомств НАТО були солідарні у тому, як саме Альянс може допомогти Україні у демократичних перетвореннях та підтримати дії нового уряду України.

Як зазначила на зустрічі з пресою за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО Державний секретар США Кондоліза Райс, всі голови зовнішньополітичних відомств НАТО висловили консолідовану позицію та сподівання, що Україна продовжуватиме рухатися шляхом демократичних перетворень. "Ми завжди підкреслювали, що Альянс залишається відкритим для всіх європейських демократій. Ми маємо з Україною План дій, який, можливо, відтепер має бути більш конкретним. Ми маємо здійснити більш практичні кроки для просування України на шляху інтеграції. Альянс залишає двері відкритими для всіх європейських демократій", - знову наголосила Держсекретар США.
Инф. с сайта Кабинета Министров Украины.

Читайте також