Корвет "Винница" примет участие в учениях "Черноморское партнерство-2005"

16.02.2005, 12:27

Корвет Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины "Винница" примет участие в учениях военных флотов стран Черноморского региона "Черноморское партнерство-2005", которые пройдут в апреле в территориальных водах Турции. (укр.)

У турецькому місті Стамбул завершилася заключна плануюча конференція з підготовки навчання військово-морських сил країн Чорноморського регіону в дусі Програми НАТО "Партнерство заради миру" "Чорноморське партнерство - 2005".

У роботі конференції брали участь представники військово-морських сил Болгарії, Грузії, Румунії, Туреччини та України. Нашу державу на цьому заході було представлено двома офіцерами Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Під час конференції її учасники остаточно узгодили етапи майбутніх маневрів, місце проведення, склад сил і засобів, план розвитку обстановки і бойових розпоряджень на кожен епізод навчання, а також питання їх всебічного забезпечення.

Тематикою цьогорічного "Чорноморського партнерства", яке заплановано провести у територіальних водах Туреччини у квітні цього року, традиційно обрано проведення морської миротворчої операції, а метою - поліпшення стандартів взаємосумісності між силами військових флотів країн Чорноморського регіону у спільних антитерористичних діях.

Вітчизняний військових флот на маневрах "Чорноморське партнерство-2005" представлятиме корвет "Вінниця".

Необхідно додати, що одночасно з проведенням навчання "Чорноморське партнерство-2005" в територіальних водах Туреччини перебуватиме з'єднання кораблів Спільної чорноморської групи військово-морського співробітництва "Blackseafor", яке проводитиме другу фазу четвертої активації.

Тому окремим етапом навчання "Чорноморське партнерство-2005" стане спільне з кораблями з'єднання "Blackseafor" навчання з пошуку та рятування аварійного підводного човна. Зокрема, проведення робіт щодо детального обстеження човна, підтримання життєдіяльності його екіпажу, тренування водолазів-рятувальників у реальній обстановці.

Навчання "Чорноморське партнерство" проводиться щорічно в територіальних водах Туреччини, а керівництво ним традиційно здійснюють представники командування Північної морської зони Військово-Морських Сил Туреччини.

У "Чорноморському партнерстві" беруть участь кораблі класів "фрегат", "корвет" і "тральщик".

У різні роки український військовий флот на навчанні "Чорноморське партнерство" було представлено фрегатом "Гетьман Сагайдачний", морським тральщиком "Жовті води" та корветом "Луцьк".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також