Министр обороны А. Гриценко осуществил первую рабочую поездку в войска

11.02.2005, 13:08

10 февраля Министр обороны Украины Анатолий Гриценко осуществил первую рабочую поездку в войска. (укр.)

Разом з главою військового відомства 169-й Навчальний центр Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України, що розташований у смт. Десна Чернігівської області, відвідав голова Комітету Верховної Ради України з питань безпеки та оборони Георгій Крючков.

Основна мета поїздки Міністра оборони України до Деснянського навчального центру полягала у визначенні проблемних питань, які можуть виникнути при переході Збройних Сил України на річний термін проходження строкової служби та стовідсоткове комплектування військовослужбовцями за контрактом.

Під час відвідування навчального центру Анатолій Гриценко ознайомився з його життєдіяльністю та ходом бойової підготовки. Зокрема, побував на полігоні, де проходили заняття з водіння танків Т-64, стрільби з озброєння БМП-2 та танків Т-64, а також заняття з вогневої підготовки майбутніх снайперів. За підсумками стрільб курсантів-снайперів Міністр оборони України нагородив кращого з них - рядового Максима Лиса - іменним годинником.

Також в одній з казарм Анатолій Гриценко ознайомився з умовами життя та побуту військовослужбовців за контрактом.

У гарнізонному домі офіцерів Анатолій Гриценко провів зустріч з командним складом та командирами частин і підрозділів Деснянського навчального центру.

Підбиваючи підсумки робочої поїздки керівник військового відомства оцінив організацію і хід бойової підготовки цієї частини як адекватну нинішній ситуації і стану забезпеченості Деснянського навчального центру.

- Сьогодні ми бачили стрільби із статичного положення, тобто з місця. Танки і БМП були без запущених двигунів, мішені йшли по вже відомим траєкторіям. Зрозуміло, що при нинішньому стані фінансування армії, іншого і не могло бути, - зазначив Анатолій Гриценко.

У свою чергу голова Комітету Верховної Ради України з питань безпеки та оборони Георгій Крючков зазначив, що його особисто у цій поїздці цікавила проблема правового підкріплення тих планів, які стосуються подальшого реформування Збройних Сил України.

- З новим Міністром оборони ми будемо працювати на "одній хвилі", тому в законодавчому плані Комітет Верховної Ради з питань безпеки та оборони завжди буде "підставляти своє плече", - зазначив Георгій Крючков.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також