Представитель ВМС Украины участвует в работе планирующей группы соединения BLACKSEAFOR

23.02.2005, 11:55

В Грузии представитель украинских Военно-Морских Сил принимает участие в работе планирующей группы соединения черноморских стран BLACKSEAFOR. (укр.)

Сьогодні, 22 лютого, в м. Тбілісі (Грузія) розпочинається засідання плануючої групи, на якому остаточно буде узгоджене питання проведення другої фази четвертої активації з'єднання чорноморських країн BLACKSEAFOR.

У роботі засідання також бере участь представник командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Другу фазу четвертої активації BLACKSEAFOR кораблі з'єднання проведуть у квітні 2005 року в західній частині Чорного моря з відвідуванням портів Ереглі (Туреччина), Варна (Болгарія) і Констанца (Румунія). Основними заходами другої фази стане участь кораблів з'єднання у навчаннях ВМС чорноморських країн "Чорноморське партнерство - 2005" та навчання з надання допомоги аварійному підводному човну.

Відповідно до укладеної 2 квітня 2001 року у Стамбулі угоди про створення Спільної чорноморської військово-морської групи (BLACKSEAFOR), її головними завданнями є проведення операцій з пошуку та рятування, захисту навколишнього середовища, здійснення гуманітарних і протимінних заходів, а також візитів доброї волі.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також