Президент Украины встретился с итальянскими парламентариями

15.02.2005, 11:25

Президент Украины Виктор Ющенко провел встречу с председателем Палаты депутатов Парламента Итальянской Республики Пьером Фердинандом Казини. (укр.)

На зустрічі також були присутні міністр закордонних справ Борис Тарасюк, віце-спікер парламенту Адам Мартинюк і народний депутат України Ігор Осташ. Зі сторони гостей був присутній член Сенату Парламенту Італійської Республіки Франческо Д'онофріо.

Сторони обговорили двосторонні відносини, можливі шляхи їх активізації і питання інвестиційної привабливості України. Президент зауважив, що для залучення інвестицій сьогодні створюються всі необхідні умови. П'єр Фердінанд Казіні висловив переконання, що "інвестори хочуть бути впевненими у безпеці і мати чіткі юридичні рамки". Коментуючи обсяги існуючого товарообігу між двома державами, пан Казіні зазначив, що "зважаючи на італійський потенціал, в цьому напрямку можна досягти більших результатів".

Традиційно, однією з тем розмови була зовнішня політика української держави. Віктор Ющенко наголосив на євроінтеграційних прагненнях України і торкнувся в цьому контексті питання надання Україні статусу держави з ринковою економікою і її вступу до СОТ. Президент заявив, що Україна готова виконати всі необхідні умови, аби стати членом цієї організації і зазначив, що чекає на цьому шляху "підтримки інших країн і відповідних сигналів до співпраці". Окремо Президент України наголосив на важливості пом'якшення візового режиму для певних категорій громадян, зокрема, студентів і бізнесменів.

П'єр Фердінанд Казіні запросив Віктора Ющенка відвідати Італійську Республіку з робочим візитом.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також