Состоялось заседание Межпарламентской комиссии по сотрудничеству украинского и российского парламентов

16.02.2005, 11:09

15 февраля председатель Верховной Рады Украины открыл пятое заседание Межпарламентской комиссии по сотрудничеству Верховной Рады Украины и Федерального Собрания Российской Федерации. (укр.)

"Я думаю, що сьогодні нам необхідно подолати той розлом, який з'явився в українському суспільстві в ході виборчої кампанії", - сказав В. Литвин. Таким чином, на думку голови Верховної Ради України, знову до порядку денного було поставлене питання україно-російських відносин.

"Стосовно ж відносин між нашими країнами, народами, то, я думаю, - зазначив В. Литвин, - риторику не варто приймати за політичну практику".

"Ми повинні продемонструвати конкретний підхід, конкретні результати, і ми домовились на рівні комісії посилити цю роботу", - наголосив В. Литвин, який висловив переконання в дальшому зміцненні та розвитку дружніх партнарських відносин між Україною та Російською Федерацією.

В ході засідання обговорено питання правового забезпечення розвитку продовольчої кооперації між господарськими суб'єктами України і Російської Федерації та вдосконалення правового регулювання платіжно-розрахункових відносин.

Також учасники засідання розглянули проект Угоди про регулювання трудової міграції, детально проаналізували пріоритетні напрямки двостороннього співробітництва у розвитку фундаментальних та прикладних наук, можливість відкриття національних центрів науки і культури в Росії та в Україні.

З метою підвищення ефективної діяльності міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних Зборів Російської Федерації учасники засідання внесли зміни до Регламенту комісії.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також