СОСТОЯЛАСЬ ВСТРЕЧА ВИКТОРА ЮЩЕНКО С БЕНИТОЙ ФЕРРAРО-ВАЛЬДНЕР

18.02.2005, 11:26

Президент Украины Виктор Ющенко провел встречу с комисаром Европейского Союза по вопросам внешних сношений и Европейской политики соседства Бенитой Ферраро-Вальднер. (укр.)

На зустрічі, яка пройшла в будинку Городецького на вулиці Банковій, також були присутні міністр закордонних справ Борис Тарасюк та представник України в Євросоюзі Роман Шпек.

Головною темою розмови були європейські перспективи України. Президент України висловив свою позицію щодо трирічного плану дій "Україна - ЄС". Віктор Ющенко наголосив, що його команда виступає за наповнення цього плану конкретними позиціями щодо перспектив євроінтеграції. Глава держави зазначив, що мова в цьому питанні йде не про терміни, а про процеси, і що в Києві усвідомлюють: шлях до Євросоюзу непростий і тривалий.

На зустрічі йшлося про важливість пом'якшення візового режиму, у першу чергу для студентів, необхідність активізації співпраці між Україною та ЄС у питаннях колективної безпеки. Також сторони обговорили спільні енергетичні проекти.

"Ми хочемо бачити наші відносини з ЄС прогнозованими і успішними", - наголосив Віктор Ющенко. "Україна має отримати надію, що Європа від нас не відвертається", - сказав він.

Зі свого боку, Беніта Ферраро-Вальднер підкреслила що розглядає план дій "Україна - ЄС" як можливість наближення України до Євросоюзу. "Від України чекають початку справжньої роботи", - наголосила вона.

Зустріч відбулася напередодні візиту українського Президента до Брюсселю та Страсбургу, де він, зокрема, виступить перед депутатами Європейського парламенту.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також