Украинские миротворцы в Либерии переезжают в стационарный лагерь

03.02.2005, 11:50

До 15 февраля военнослужащие 56-го отдельного вертолетного отряда Вооруженных Сил Украины, которые выполняют задание в составе Миссии ООН в Либерии, покидают свой палаточный городок и переезжают в стационарный лагерь. (укр.)

Найближчим часом військовослужбовці 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, які виконують завдання у складі Місії ООН у Ліберії, залишать своє наметове містечко і переїдуть до стаціонарного табору.

Як заявив начальник відділу проектування інженерної секції Місії ООН у Ліберії Ерл Ахметті, до 15 лютого стаціонарний табір, який майже рік будують в 900 метрах від наметового по іншу сторону зльотної смуги аеропорту Робертсфільд, буде майже повністю готовий для прийому українців.

Зокрема, вже завершено роботи з будівництва всіх головних приміщень табору. У відповідності до плану, капітальні будівлі матимуть кімнати на 2-х, 3-х та 4-х миротворців. Завершується обладнання душових та побутових кімнат, до жилих приміщень підводяться необхідні комунікації.

У той же час наші авіатори продовжують виконувати завдання Місії ООН. Щоденно два екіпажі українських Мі-24 патрулюють визначені райони Ліберії. За час патрулювання наші авіатори долають відстань до 700 кілометрів, а середня тривалість польоту складає 3 години.

Загалом за п'ять місяців виконання миротворчих завдань у складі Місії ООН в Ліберії українські миротворці 56-го овз другої ротації виконали на вертольотах Мі-8 та Мі-24 близько 3.000 польотів, під час яких було перевезено понад 13 тисяч миротворців з інших національних контингентів та понад 520 тонн вантажу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також