Правительство будет отстаивать интересы малого и среднего бизнеса

11.03.2005, 11:13

Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко провела встречу с представителями малого и среднего бизнеса. (укр.)

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко провела зустріч з представниками малого та середнього бізнесу, на якій обговорювалися проблемні питання сплати страхових внесків до Пенсійного фонду та інших соціальних фондів суб'єктами підприємництва, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований або єдиний податок).

В ході жвавої дискусії урядовці та представники бізнесу висловили своє бачення розв'язання цієї наболілої для сотень тисяч вітчизняних підприємців проблеми. За результатами наради сформовано спільну робочу групу, яка має протягом 10 днів підготувати зміни до Держбюджету-2005, щоб нормалізувати систему оподаткування підприємств, які сплачують єдиний або фіксований податок.

Окрім того, уряд своїм розпорядженням заборонив Пенсійному фонду перевіряти підприємців, які сплачують фіксований та єдиний податок, до внесення змін до державного бюджету на 2005 рік. Вже завтра мають бути розблоковані рахунки підприємств, які сплатили неповну суму внесків до Пенсійного фонду. Прем'єр-міністр додала, що підприємства, яким Пенсійний фонд завтра не розблокує рахунки, можуть телефонувати зі скаргами на урядову "гарячу лінію". "Сьогодні ми вводимо мораторій, щоб ніхто вас не чіпав до внесення змін до бюджету", - підкреслила Юлія Тимошенко, звертаючись до підприємців.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также