Плановые поступления в госбюджет в феврале перевыполнены на 7,5%

03.03.2005, 13:27

Плановые поступления в государственный бюджет Украины в феврале 2005 года перевыполнены на 7,5%, или на 392 млн. грн. (укр.)

Протягом минулого місяця також суттєво (на 21%) зросли бюджетні надходження від усіх митних зборів, лише за останні дні вони збільшилися в 2,7 рази.

Водночас Уряд прагне максимально збільшити обсяги надходжень до бюджету. Найбільш реальними шляхами мобілізації додаткових бюджетних коштів є активна боротьба з контрабандою та незаконним відшкодуванням ПДВ, покращення економічно-фінансового стану державних підприємств та монополістів. У зв'язку з цим, Уряд затвердив першочергові правові, організаційні та правозастосовні заходи щодо протидій контрабанді на 2005 рік.

Також найближчим часом має бути упорядкований цілий комплекс у сфері митної справи, зовнішньоекономічної діяльності та оподаткування, що дозволить, зменшити ставки митних тарифів, спостити процедуру митного оформлення товарів та ліквідувати корупцію на митниці. Вже у найближчий четвер Верховна Рада має ухвалити розроблені Урядом зміни до Митного кодексу, що стосуються суттєвого зменшення митних тарифів на товари широкого вжитку. Окрім того, Уряд затвердив склад Ради імпортерів при Кабінетові Міністрів, перше засідання якої відбудеться 3 березня.

Уряд також налаштований на рішучу боротьбу з незаконними відшкодуванням ПДВ при експорті товарів та ліквідацію необгрунтованих пільг, наданих багатьом підприємствам протягом останнім років.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также