Шебелинский ГПЗ досрочно завершил плановый ремонт

13.04.2005, 11:41

Шебелинский ГПЗ досрочно завершил плановый ремонт технологических процессов, который продолжался с 28 марта по 7 апреля. (укр.)

Ремонт дозволить підвищити точність розділення компонентів товарних продуктів в газофракціонуючій установці ГФУ-1 і сприятиме зростанню швидкості та якості переробки.

Під час ремонту також було завершено регенерацію каталізатора на установці каталітичного риформінгу. 8 квітня установку було виведено на проектний режим.

За планом капіталовкладень на 2005 р. на Шебелинському ГПЗ було введено в експлуатацію установку термічного знесолення стічних вод. Це дозволило різко зменшити використання води в технологічних процесах та сприяло зниженню навантаження на навколишнє середовище. Будівництво установки стало черговим етапом проекту введення безстічної системи водокористування, реалізацію якого заплановано закінчити у 2005 році.

Шебелинський ГПЗ є основним переробним підприємством у складі ДК "Укргазвидобування". У І-му кварталі 2005 року на Шебелинський ГПЗ виробив 48 тис. тонн автомобільних бензинів (втричі більше, ніж за аналогічний період 2004 року); 2,3 тис. тонн уайт-спіриту (в 1,4 рази більше) 11,8 тис. тонн мазуту (на 11 % більше), 0,11 тис. тонн мастики (на 17 % більше), 0,9 тис. тонн бітуму (вдвічі більше); скрапленого газу - 4,2 тис. тонн (у 1,5 рази більше).
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвидобування".

Читайте також