"Лукойл" будет продавать топливо установленным ценам

22.04.2005, 18:36

Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко и руководитель российского концерна "Лукойл" Вагип Аликперов договорились о стабилизации цен на украинском рынке нефтепродуктов. (укр.)

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко і керівник російського концерну "Лукойл" Вагіт Алікперов домовилися про стабілізацію цін на українському ринку нафтопродуктів.

Зокрема сторони домовилися про те, що 170 заправних станцій, що належать "Лукойлу" в Україні, починають працювати за цінами, встановленими Міністерством економіки України. Окрім того, досягнуто домовленості про створення робочої групи, до якої увійдуть представники "Лукойла" і яка буде займатися прогнозованим розвитком ринку енергоносіїв в Україні. Однією з домовленостей стало те, що в квітні-травні "Лукойл" поставить для підприємств агропромислового комплексу України 30-40 тис. тонн дизельного палива за цінами 2 тис. 400 грн. за тонну.

Коментуючи результати зустрічі, керівник Уряду України підкреслила, що вона пройшла в конструктивній атмосфері. У свою чергу керівник концерну "Лукойл" Вагіт Алікперов зазначив, що, згідно з досягнутими домовленостями, ціни на енергоносії в Україні будуть стабільними. Це передбачає стабільність перевезень і стабільність повернення податку на додану вартість. При цьому він зазначив, що на сьогодні заборгованість з повернення ПДВ досягає 6-ти місяців. Загалом дії Прем'єр-міністра зі стабілізації ринку енергоносіїв знаходять розуміння у російських виробників нафти, - підкреслив керівник "Лукойлу".
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також