Правительство Украины и ТНК-ВР договорились о снижении цен на нефтепродукты

21.04.2005, 14:29

Российская компания ТНК-ВР выполнит все обязательства по поставкам украинским аграриям дизельного топлива по льготной ценой 2400 гривен за тонну, а также повлияет на снижение цен в сети ее джобберских АЗС до установленного Минэкономикой с 22 апреля уровня. (укр.)

Такої домовленостi було досягнуто під час зустрічі прем'єр-мiнiстра України Юлiя Тимошенко з керівництвом ТНК-ВР, яка вiдбулася вранцi 21 квiтня.

Коментуючи результати зустрічі керівник уряду зазначила: "Ми домовилися, що завтра з 8 ранку мережа ТНК, яка складає тисячу заправок, увiйде в цiни, якi затвердженi наказом Мiнекономiки". За її словами, досягнуто також домовленостi про вироблення довгострокової перспективи спiвробiтництва на ринку нафтопродуктiв.

Говорячи про перспективу, прем'єр-міністр зауважила, що уряд будуватиме стосунки з російськими нафтовласниками, які контролюють до 87% українського ринку нафтопродуктів, на таких засадах, які дозволять цим компаніям працювати прибутково. Вже завтра вона зустрінеться з керівництвом російського "Лукойлу" і також очікує на позитивні результати. "Думаю, протягом тижня уряду вдасться ввести ціни на нафтопродукти на українському ринку в нормальне цінове русло", - наголосила Юлія Тимошенко.

Прем'єр спростувала заяви, що цiни на нафтопродукти, установленi наказом Мiнiстерства економiки, є неринковими. "Вони забезпечують прекрасну рентабельнiсть", - сказала Ю. Тимошенко. Вона зазначила, що пiд час зустрiчi з власниками ТНК спiльно з фахiвцями зробила розрахунок собiвартостi процесу вiд видобутку нафти до її реалiзацiї на колонцi, i тому "переговори були швидкими".
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також