Минтопэнерго разрабатывает новую концепцию развития углепрома

22.04.2005, 12:19

Министерство топлива и энергетики Украины разрабатывает новую концепцию развития угольной промышленности и усовешенствования системы управления отраслью. (укр.)

21.04.2005 міністр палива та енергетики Іван Плачков провів першу нараду з представниками вугільних підприємств. Йшлося про підвищення ефективності керування підприємствами вугільної галузі та покращення їх виробничої діяльності.

Незважаючи на те, що протягом трьох місяців поточного року програма з видобутку вугілля виконана на 109% , перед галуззю стоїть чимало невирішених проблем. Як вважає Міністр, деякі з них виникли через помилкове рішення створити свого часу три регіональні великі компанії. Здоровий глузд підказує необхідність створення на їх основі державних вугільних підприємств за територіальним принципом.

Робоча група Міністерства вже опрацьовує це питання.

Також готується ревізія всіх 229 підприємств галузі, які не увійшли до складу НАК "Вугілля України" . Визначається доцільність їхнього підпорядкування Міністерству та подальшого існування взагалі.

І. Плачков наголосив на необхідності створення прозорого механізму фінансування галузі за всіма бюджетними програмами та висловив своє бачення системи взаємовідносин між НАК "Вугілля України" та НАК "Енергетична компанія України".

Нова концепція розвитку вугільної промисловості та удосконалення системи управління галуззю , над якою працює робоча група Міністерства, має сприяти вирішенню обговорюваних питань.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також