Депутаты рассмотрят изменения в некоторые законодательные акты относительно взимания акцизного сбора

16.07.2005, 12:48

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в некоторые законодательные акты относительно взимания акцизного сбора. (укр.)

Цей проект закону поданий народними депутатами А. Семиногою, С. Буряком, В. Хомутинніком (на заміну раніше внесеного).

Автори законопроекту звертають увагу на те, що шляхом введення єдиної ставки - 16 грн. за 1 л 100% спирту акцизного збору на спирт етиловий денатурований (технічний) - фактично було створено умови для економічної недоцільності використання виробленого в Україні спирту етилового денатурованого (технічного) для промислових потреб українських товаровиробників. В результаті таких обставин підприємства, що займаються виробництвом продуктів органічного синтезу (етилацетат, тощо) вимушені були працювати тільки в режимі експорту та виключно на давальницьких умовах.

Законопроект спрямований на запровадження нового порядку відпуску спирту етилового денатурованого (технічного) для виробництва продуктів органічного синтезу (етилацетат, етилен, тощо). Згідно з ним, при використанні спирту етилового у виробництві продуктів органічного синтезу, за умови, що кінцевий продукт не містить спирту етилового, оподаткування акцизним збором спирту етилового денатурованого проводиться за ставкою 0,1 грн. за 1 літр 100% спирту етилового.

Перелік виробників спирту технічного для потреб підприємств, що виробляють продукти органічного синтезу, перелік підприємств-виробників продуктів органічного синтезу та порядок відпуску спирту затверджується Кабінетом Міністрів України.

Міністерство фінансів України, при розгляді цього проекту в Комітеті, додатково запропонувало прийняти його, вилучивши норми, що стосуються використання простого векселя при митному оформленні давальницької сировини для виробництва готової продукції - етилацетату.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также