Разработаны изменения в Уголовный и Уголовно-процессуальный кодексы Украины

19.09.2005, 12:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности рекомендует парламенту принять за основу в первом чтении проект закона о внесении изменений в Уголовный и Уголовно-процессуальный кодексы Украины относительно ответственности за торговлю людьми, вовлечение в занятие проституцией и сутенерство. (укр.)

Цей проект закону внесений народними депутатами України Маркуш М. А., Бандуркою О. М., Івченком О. Г.

Комітет також рекомендує парламенту положення законопроекту про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за торгівлю людьми), внесений Кабінетом Міністрів, врахувати при підготовці до другого читання проекту народних депутатів Маркуш М. А.; Бандурки О. М., Івченка О. Г., а законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії торгівлі людьми та втягування у заняття проституцією), внесений народними депутатами Стретовичем В. М., Буйком Г. В. відхилити.

Законопроект про внесення змін до Кримінального та Кримінально- процесуального кодексів України (щодо відповідальності за торгівлю людьми, втягнення у заняття проституцією та сутенерство) підготовлено народними депутатами України - членами Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на основі проекту закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо торгівлі людьми), поданого народними депутатами Стретовичем В. М. та Буйком Г. В., і проекту закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за торгівлю людьми та за втягнення у заняття проституцією), поданого Кабінетом Міністрів, які Верховна Рада розглядала 9 вересня 2004 року у першому читанні й обидва направила Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на доопрацювання з наступним внесенням на розгляд парламенту у повторному першому читанні.

Зміни до Кримінального кодексу України вносяться з урахуванням нових форм злочинності та видів злочинів, що надасть можливість міжнародного співробітництва та ефективної співпраці у викритті та розслідуванні злочинів, вчинених організованими злочинними групами.

Законопроект закріплює норми, які регулюють надання правової допомоги у розслідуванні, кримінальному переслідуванні та судовому розгляді у зв'язку із злочинами, що є транснаціональними за своїм характером, а також, якщо до скоєння злочину причетна організована злочинна група.

В цілому законопроект спрямований на удосконалення існуючої нормативно-правової бази.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також