Разработаны изменения к Закону "О перечне объектов права государственной собственности, которые не подлежат приватизации"

22.09.2005, 11:21

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту поддержать проект закона о внесении изменений в Закон "О перечне объектов права государственной собственности, которые не подлежат приватизации". (укр.)

Цей проект закону внесений народними депутатами І. Бастригою та С. Хмарою.

Законопроектом пропонується включити до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації державне міжрайонне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства "Дніпро-Західний Донбас" (с. Воронове, Синельниківського р-ну, Дніпропетровської обл.) та державне підприємство "Управління Софіївського групового водопроводу" (м. Апостолове, Дніпропетровської обл.).

Необхідність прийняття закону обумовлена стратегічним значенням для економіки і безпеки державного міжрайонного підприємства водопровідно-каналізаційного господарства "Дніпро-Західний Донбас" та державного підприємства "Управління Софіївського групового водопроводу". Автори вважають, що його прийняття сприятиме реалізації стратегічного курсу на збереження унікальних підприємств, які є природними монополістами з вироблення та централізованої подачі питної води, забезпечить державний контроль за станом екологічної безпеки держави.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також