Разработаны изменения к закону "О защите национального товаропроизводителя от демпингового импорта"

08.09.2005, 13:09

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Закон "О защите национального товаропроизводителя от демпингового импорта" (относительно процедурных вопросов антидемпингового расследования). (укр.)

Основною метою проекту закону є встановлення міжнародних стандартів щодо порушення та проведення антидемпінгових розслідувань і застосування відповідних антидемпінгових заходів за результатами їх проведення. А предметом правового регулювання - відносини, що виникають у сфері порушення та проведення антидемпінгового розслідування у зв'язку з демпінговим імпортом товарів в Україну, а також у сфері застосування антидемпінгових заходів відповідно до результатів розслідування.

Зокрема, відповідно до законопроекту, "Щодо імпорту з країни-члена СОТ, що розвивається, не застосовуються антидемпінгові заходи за умови, що фактичний чи потенційний обсяг імпорту з цієї країни є нижчим чотирьох відсотків загального обсягу імпорту подібного товару з країн імпорту. Проте це правило не застосовується, якщо сукупна частка країн експорту, індивідуальні частки яких є нижчими чотирьох відсотків, перевищують дев'ять відсотків загальних обсягів імпорту в Україну".

Прийняття закону, вважають народні депутати, забезпечить запровадження в Україні міжнародних стандартів у частині прийняття рішення про порушення антидемпінгового розслідування, процедури його проведення та застосування або незастосування антидемпінгових заходів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також